Keho & mieli

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

– paremmalla läsnäololla ja kehoyhteydellä

Kehon ja mielen saumaton liitto

Pysähtymisellä, läsnäololla ja kehoyhteydellä parempaa palautumista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Psykofyysinen fysioterapia

Tiedäthän tunteen, kun jännitys puristaa vatsassa, stressi painaa ohimoilla, ilo kuplii rinnassa tai raukea rentous valtaa koko kehon? 

Keho kertoo meille usein enemmän ja nopeammin kuin tietoinen mieli.

Psykofyysisen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jossa huomioidaan kehon ja mielen jatkuva yhteys sekä kohdataan ihminen kokonaisvaltaisesti. Taustalla on ymmärrys kehon ja mielen jatkuvasta vuorovaikutuksesta; aistien, tunteiden, ajatusten, asentojen ja liikkeen kokonaisuudesta.

Menetelminä käytetään hengitys-, läsnäolo-, kehotietoisuus- ja rentoutusharjoituksia sekä manuaalista terapiaa.

Psykofyysinen fysioterapia sopii erityisesti stressi-, unettomuus-, ja uupumusoireissa sekä kroonisen kivun tai jännittämisen hoidossa.

Psykofyysisen fysioterapian menetelmin voidaan lisätä kehoyhteyttä, oppia säätelykeinoja arkeen ja lisätä tietoisuutta omista voimavaroista.

PALAUTTAVA rentoutushieronta

Kokonaisvaltainen niskahartiaseudun, selän sekä kasvojen ja päänalueen hieronta rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja rauhoittaa hermostoa. Akupisteiden käsittely, painopeitot, rauhallinen tila ja aromaterapian tuoksut tekevät hoidosta kokonaisvaltaisen elämyksen.

Jämäkän lempeät otteet rentouttavat jännittyneitä lihaksia ja kokonaisvaltainen kehon huomiointi tehostaa palautumisen käynnistymistä.

Hoidon aikana hyödynnetään manuaalisen käsittelyn lisäksi lämpimien painopeittojen ja hiekkasäkkien turvaa tuovaa vaikutusta.

Kokonaisvaltainen hoito sopii erityisesti stressi-, unettomuus-, ja uupumusoireissa sekä hemmotteluhoitona kenelle vain.

Rentoutushieronta rentouttaa lihakset ja hiljentää mielen.

palauttava jooga

Palauttava jooga on voimaannuttava harjoitus keskelle hektistä ja ehkä stressaavaakin arkea. Palauttavassa joogassa keho ja mieli rauhoittuu. Pitkäkestoiset asanat  tasapainottavat koko kehoa ja kehomeditaation auttaa tietoisemmaksi itsestä ja omista tarpeista. Palauttavan joogan lajeja on yinjooga, restoraviivinen jooga ja jooga nidra.

Yinjooga on rauhallista ja kehoa kuuntelevaa joogaa, jossa asanoissa viivytään useamman minuutin ajan. Pitkäkestoiset asanat lisäävät fascian eli sidekudoksen aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta, rentouttavat sekä tasapainottavat kehoa ja mieltä. Yinjoogan juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä ja taolaisessa filosofiassa.

Restoratiivinen jooga on levon joogaa, jossa tavoitteena on mahdollisimman syvä rentoutuminen ja palautuminen. Asanat tuetaan tyynyin ja viltein niin, että kehoon ei tule lainkaan paineen tunnetta. Yksittäisissä asanoissa levätään 10-20 min. ajan tavoitteena vaikuttaa parasympaattiseen hermostoomme stressiä poistavasti. Harjoitus on erittäin palauttava ja opettaa pysähtymään, hellittämään ja päästämään irti.

Jooga nidra eli jooginen uni on harjoitus, joka vie meidät unen ja valveen välitilaan. Harjoitus on meditatiivinen ja erittäin rauhoittava. Jooga nidrassa edetään kehomeditaation kautta syvemmälle tietoisuuden rentouttamisen tasolle, jolloin aistit, mieli ja keho pääsevät rauhoittumaan.

Yinfysio™ – jooga yhdistää yinjoogan asanat ja fysioterapeuttisen fasilitoinnin sekä kosketuksen. Yinfysio™ – jooga aloitetaan hengityksen ja hermoston rauhoittamisella, tietoisella läsnäoloharjoittelulla ja kehon kuuntelulla. Tunti jatkuu lempeällä kehoa kuuntelevalla liikkeellä ja pitkillä rauhoittavilla yinjooga-asanoilla, joita tehostetaan akupisteiden painannalla ja lempeillä hierontaotteilla. Tunti päätetään aina pitkään rentoutukseen.

Palauttava jooga on lempeää läsnäolon joogaa

kognitiivinen lyhytterapia

Lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua. Lyhytterapiaan pääsee keskustelemaan nopeastikin, koska lyhytterapia ei vaadi lääkärin lähetettä tai diagnoosia. Terapiasta ei myöskään mene kirjausta terveydenhuollon OmaKanta-järjestelmään.

Lyhytterapiassa voidaan käsitellä asioita, jotka eivät välttämättä vaadi pitkää hoitosuhdetta, vaan ennemminkin rinnalla kulkijaa, näkökulmien ja mahdollisuuksien avaajaa sekä keskustelua ja asioiden punnitsemista ammattilaisen kanssa. Olen erikoistunut erityisesti jaksamisen pulmiin, uupumukseen ja stressinhallintaan.

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa. Jos lyhytterapia ei ole riittävä hoitomuoto, ohjataan asiakas eteenpäin lääkärille tai psykoterapeutille. Lyhytterapeutit toimivat eettisten ohjeiden mukaan, olen myös lyhytterapeuttiyhdistyksen jäsen.

Kognitiivisessa terapiassa tavoitteena on oivaltaa ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen yhteys sekä löytää keinoja lisätä ajattelun joustavuutta, tunteiden käsittelyä ja uusia toiminatapoja.

Vastaanottoni on nyt tauolla. Lämmin kiitos kaikille asiakkaille Taukotilalla.